Menu

Menu

Een unieke formule in combinatie met ervaring dat is onze kracht.

Bouwkundige inspectie

Bij het kopen van een woning is het aan te bevelen een bouwkundige inspectie uit te laten voeren. Hierin wordt de staat van het huis vastgesteld. Zaken als de fundering, het leidingwerk, de staat van het dak, de vloeren, muren en nog veel meer worden beoordeeld. Het rapport dat hieruit voortkomt geeft een duidelijk beeld van de toestand waarin een pand verkeert. Zo weet u precies wat u koopt.

Waarom laat u een bouwkundige keuring uitvoeren?

Als u uw oog heeft laten vallen op uw droomhuis is het vaak lastig om nog objectief naar het huis te kijken. Of de kozijnen opnieuw geverfd moeten worden kunt u zelf waarschijnlijk inschatten. Maar de dieperliggende staat van het pand is moeilijker te beoordelen. Schakel hier daarom een deskundige voor in. De bouwkundige inspectie geeft een indruk van de totale conditie van het pand. U krijgt ook een inzicht in eventuele verbeteringen en de kosten die hieraan verbonden zijn. Zeker bij een ouder pand is dit verstandig. Eventuele verborgen gebreken zoals lekkages komen zo aan het licht. Zo voorkomt u onaangename verrassingen na de koop.

Waarde huis vaststellen

In combinatie met het taxatierapport kan de waarde van het huis objectief vastgesteld worden. Al deze informatie kan gebruikt worden bij de onderhandelingen over de vraagprijs. Of u besluit naar aanleiding van het rapport om van de koop af te zien als de kosten om mogelijke gebreken te repareren niet in uw budget passen. Het rapport kan ook gebruikt worden bij de financiering van de woning. Bij de aanvraag van een hypotheek is een bouwkundige keuring bijvoorbeeld vaak verplicht.

Werkwijze bouwkundige inspectie

Bij de bouwkundige inspectie dienen alle partijen aanwezig te zijn. Dus zowel de verkopende partij als de kopers. Als aankoopmakelaar zijn wij er voor u om u hierbij te begeleiden. We kunnen bijvoorbeeld aangeven op welke punten er extra gelet moet worden.

De woning wordt van boven naar beneden en van binnen naar buiten geïnspecteerd. Voor een appartement geldt dat meestal alleen het privé-gedeelte beoordeeld wordt. Gemeenschappelijke ruimten vallen hier dus buiten. Maar het is evengoed verstandig hier ook een inzicht van te hebben aangezien kosten van verbeteringen meestal op alle bewoners worden verhaald via de VvE. Ook hiervoor kunnen wij de juiste gegevens voor u opvragen.

De kosten van een bouwkundige inspectie zijn aftrekbaar van de belasting. Maar een bouwkundige inspectie is de kosten zeker waard. Het voorkomt onaangename verrassingen en levert uiteindelijk besparingen op.

Struijk VastgoedExpertise

Kennis van panden staat bij Struijk VastgoedExpertise hoog in het vaandel. Een uniek kenmerk van Struijk VastgoedExpertise is namelijk de brede kennis en ervaring (ruim 30 jaar) uit de financieel/organisatorische discipline van de bouw. We kunnen zo makkelijk verbanden leggen tussen de informatie op papier en de daadwerkelijke situatie. Door de kennis van de bouwsector heeft Struijk VastgoedExpertise een streepje voor op de concurrentie. Wij zien mogelijkheden die anderen wellicht missen. Dit levert u veel voordeel op. Heeft u onze hulp nodig bij de aankoop van een huis? Neem dan contact met ons op.


Neem VRIJBLIJVEND contact met ons op | 076 530 93 15


Struijk Vastgoedexpertise bespaarde ons een aanzienlijk bedrag op ons huis

Struijk VastgoedExpertise bespaarde ons een aanzienlijk bedrag op ons huis

Je bespaart door kansen zien en goed onderhandelen

Struijk VastgoedExpertise beseft dat onroerend goed meer is dan een stapel stenen. Als u op zoek bent naar een deskundig en helder advies, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Struijk VastgoedExpertise voert haar dienstverlening op basis van een 24/7 en betrokken mentaliteit, waarbij de klant centraal staat.