Menu

Menu

Een unieke formule in combinatie met ervaring dat is onze kracht.

Wonen in Breda

Breda is een van de gezelligste steden van Noord-Brabant. Het is een bruisende stad, die bekend staat om gastvrijheid. Veel mensen trekken naar Breda toe om er te wonen. Van jong tot oud, met en zonder kinderen, er is voor iedereen een geschikte woning te vinden. Breda heeft verschillende wijken. Maar welke wijk is geschikt voor u en hoeveel kost het gemiddeld om een huis in Breda of de omliggende gemeenten te kopen? Dat zijn de vragen die opspelen bij het kiezen van een nieuwe woning. Wij geven u hier graag antwoord op.

Wijk in Breda
De wijkindelingen zoals ze door de gemeente zijn geregistreerd bij het CBS (2017)

Breda is een grote en gezellige stad, met veel mogelijkheden en wensen om rekening mee te houden voor waar u wilt wonen. Voor ouderen, jongeren, gezinnen, starters en young professionals is er voor ieder wat wils. In mei 2017 zijn er 82.523 woningen, waarvan er 774 te koop staan.

Woonlasten Breda
Hierboven worden de gemiddelde woonlasten van Breda vergeleken met Nederland, op basis van data in 2016.

Wonen op Breda Centraal

In 2010 is de bouw van het nieuwe station van start gegaan en eind 2016 was dit klaar. Het station heeft verschillende mogelijkheden. Zo is het natuurlijk het centraal punt van het openbaar vervoer van Breda, zowel voor het centrum als voor de dorpen om Breda heen. Maar het station biedt ook de mogelijkheid om een kopje koffie te drinken op het station, snel nog wat te eten te halen of een krant te kopen om onderweg te lezen. Er zitten verschillende winkels, van de Albert Heijn to go tot De Tuinen en Sissy Boy. Ook biedt het station de ruimte aan verschillende kantoren. Zo heeft de Belastingdienst zich in het station gevestigd. Maar u kunt ook op Breda Centraal wonen.

Bijna de helft van de mensen die op het station wonen zijn tussen de 25 en de 44 jaar oud. 66% van de huishoudens op Breda Centraal Station zijn eenpersoonshuishoudens. Dichter bij het station kunt u niet wonen en vanaf dit punt staat u overal snel met het openbaar vervoer. U heeft al de benodigde faciliteiten in de buurt. De gemiddelde woningwaarde op Breda Centraal is €208.000.

‘t Ginneken

Tot 1942 was het Ginneken, in de volksmond ’t Ginneke, een eigen dorp. Maar sinds de jaren 40 is het onderdeel geworden van Breda. Het Ginneken ligt in het Zuid-Oosten van Breda en is vlakbij het Mastbos en het Marktdal. Het Ginneken is uitgegroeid tot een hippe wijk voor mensen met een hoger budget. De Ginnekenmarkt met een aantal terrassen en kroegen eromheen maken het een gezellige wijk om in te wonen. Het grootste gedeelte van de inwoners van ’t Ginneken zijn tussen de 25 en de 64 jaar oud. 36% bestaat uit een eenpersoonshuishouden, 34% huishoudens met kinderen en 29% huishoudens zonder kinderen. Het gemiddelde huishouden is in deze wijk bestaat uit 2,3 personen. Dat het een wijk is voor mensen met een iets hoger budget is ook terug te zien in de gemiddelde woningwaarde. Deze is in ’t Ginneken namelijk €375.000. Er zijn diverse voorzieningen in deze buurt. Er is zowel een grote supermarkt als kinderdagverblijf in de buurt. En met het Mastbos is er genoeg groen. Nog een voordeel; vanuit ’t Ginneken schiet u zo de A16 op. Zo bent u snel de stad uit, bijvoorbeeld op weg naar uw werk.

Zandberg

De oudste stadswijk ten zuiden van het centrum van Breda is Zandberg. De wijk is te verdelen in drie gebieden: een villabuurt, middenklasse woningen en een stadsvernieuwingsgebied. In deze wijk komt u ook alle soorten woningtypen tegen, van herenhuizen tot rijtjes- en arbeiderswoningen. Het is de wijk waar u doorheen komt als u van het centrum naar ’t Ginneken gaat. Zandberg is een vrij rustige buurt, met veel groen en speelvoorzieningen voor kinderen. Het Wilhelminapark is in deze wijk te vinden, langs de Wilhelminasingel. Het park bestaat uit twee stukken, met aan iedere kant een vijver. Ideaal voor mensen die graag in het centrum willen zitten, maar toch groen in de buurt willen hebben. Ook heeft deze wijk twee basisscholen en onder andere een balletschool. En vlakbij, net buiten de wijk, verschillende middelbare scholen. Er wonen hier dus veel gezinnen. De gemiddelde woningwaarde van deze wijk is €347.000, maar dit komt door de herenhuizen en de vooroorlogse villa’s die het gemiddelde sterk omhoog trekken. Zandberg is een perfecte wijk als u uw kinderen niet middenin de stad wilt opvoeden, maar wel overal dichtbij wilt zitten en toch groen om u heen wilt hebben.

Centrum

U kunt natuurlijk ook in het centrum van Breda gaan wonen. Met de gezellige terrassen op de Grote Markt en de kroegen op de Havermarkt hoeft u zich geen moment te vervelen. De winkelpanden in het centrum hebben ruime appartementen boven zich om in te wonen. Wilt u liever luxer worden? Maar wel midden in het centrum? Neem dan eens een kijkje in ’t Sas. ’t Sas is een woon-/winkelgebied op steenworp afstand van de Grote Kerk en is erg sfeervol. Het plein zorgt in de zomer voor een mediterrane sfeer en ’s winters oogt het Engels. U woont in ’t Sas boven de trendy lifestyle winkels en u heeft uitzicht op de Grote Kerk. De gemiddelde leeftijd in het centrum is rond de 25 tot 44 jaar. Er bevinden zich veel eenpersoonshuishoudens in het centrum, wat ook komt door de vele studenten in de stad. Breda is een populaire en gezellige studentenstad. Breda telt meer dan 20.000 studenten, dat is goed voor 12% van alle bewoners van Breda. De gemiddelde woningwaarde is €191.000. En ook in het centrum zijn een meerdere grote supermarkt en kinderdagverblijf in de buurt.

Belcrum

Net ten noorden van het station ligt de wijk Belcrum. Misschien vindt u het niet gezellig klinken, maar deze wijk is echt in opkomst. Dankzij de verbouwingen aan en rond het station is deze wijk erg opgebloeid en ook de Speelhuislaan, de straat die achter het station ligt, is helemaal opgeknapt. Belcrum is een leuke, hippe wijk die geschikt is voor mensen die graag dichtbij het station willen wonen. Bijvoorbeeld voor stelletjes en voor gezinnen. Ook beschikt deze wijk over een stadsstrand: Belcrum Beach. Dit is vanaf halverwege april tot ongeveer eind oktober geopend bij mooi weer. Ook organiseren ze er leuke activiteiten zoals filmavonden op het strand. Het grootste gedeelte van de bewoners van Belcrum is tussen de 25 tot 44 jaar oud. Er wonen veel ouders met kinderen; 20% van de bewoners in Belcrum is tot en met 14 jaar oud. Er bevinden zich zowel een supermarkt als een kinderdagverblijf in Belcrum. Vanuit Belcrum is de A59 goed bereikbaar en de gemiddelde woningwaarde is €212.000.

Buitengebied Breda

In 1997 vond de laatste annexatie ronde plaats waarbij de gemeenten Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek en Teteringen bij Breda zijn gevoegd. Deze dorpen zijn zeer in trek om te wonen door het eigen karakter dat ze uitstralen. Hier worden zowel nieuwbouw als bestaande woningen aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen.

Al deze dorpen zijn zelfvoorzienend op het gebied van onderwijs, winkels, sport en recreatie met Breda, op korte afstand bereikbaar, als aanvulling hierop. De hier aanwezige dorpsraden spelen een grote rol in het reilen en zeilen van hun dorp, zoals het behouden van hun specifieke dorpskarakter en nieuwbouw uitbreidingen. In het buitengebied heeft u de voordelen van de stad, maar woont u toch in een dorp.

De gemiddelde woningwaarde in Teteringen is €304.000, in Prinsenbeek is dit €302.000, Ulvenhout €503.000 en Bavel €322.000. De gebieden zoals Teteringen zijn ook erg geschikt voor jonge gezinnen en u zit vanaf deze gebieden zo op de A27, A59 of de A16. Vanuit Bavel staat u juist weer erg snel op de A58, A27 en de N282 en heeft u een golfclub en een hockeyclub in de buurt.

Buitengebieden in Breda

Aankoopmakelaar Breda nodig?

Inspiratie opgedaan en benieuwd naar welke woningen er in de wijken van Breda te koop zijn? Neem dan contact op, dan kunnen we samen bekijken wat Struijk VastgoedExpertise voor u kan betekenen. Wij helpen u bij het gehele aankoopproces van uw droomwoning, waarbij u als koper centraal staat. Bekijk onze unieke formule als aankoopmakelaar. Bel ons op 076 530 93 15.


Neem VRIJBLIJVEND contact met ons op | 076 530 93 15


De cijfers komen van CBS, Breda.nl, Breda.incijfers.nl, Drimble.nl, Waarstaatjegemeente.nl en Breda076.nl, 2017.

Struijk Vastgoedexpertise bespaarde ons een aanzienlijk bedrag op ons huis

Struijk VastgoedExpertise bespaarde ons een aanzienlijk bedrag op ons huis

Je bespaart door kansen zien en goed onderhandelen

Struijk VastgoedExpertise beseft dat onroerend goed meer is dan een stapel stenen. Als u op zoek bent naar een deskundig en helder advies, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Struijk VastgoedExpertise voert haar dienstverlening op basis van een 24/7 en betrokken mentaliteit, waarbij de klant centraal staat.